Contact      Login Leden

 
 

Algemeen

Tennisvereniging “Larsheim” is opgericht op 27 april 1962. De banen, het tennishuisje en het terras liggen sinds 23 augustus 1968 aan de Plaggeberg in Leersum, centraal in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Op het tennispark wordt gespeeld op zeven kunstgrasbanen welke alle beschikken over moderne verlichting en het gehele jaar uitstekend bespeelbaar zijn. Tennisvereniging Larsheim is een vereniging waar zowel competitie, recreatief tennis als gezelligheid een even belangrijke rol spelen.

Het park is al geruime tijd geprivatiseerd, d.w.z: de banen, verlichting en het tennishuisje zijn alle eigendom van de vereniging, en worden geheel door de vereniging zelf gefinancierd en door een zeer grote en actieve groep vrijwilligers onderhouden. De kantine is in eigen beheer en wordt door de eigen leden bemand. Het tennispark ligt er fantastisch bij.

Op dit moment telt de vereniging ca 350 leden waarvan er ca 70 jonger dan 18 jaar zijn. In het winterseizoen zijn er op het park nog eens ‘winterleden’ actief. 80 procent van de leden komt uit Leersum zelf. Het bestuur bestaat uit negen leden en kent zes commissies. De vereniging heeft een contract met Leidsche Rijn Tennisschool, die gediplomeerde trainers levert voor de lessen voor jeugd en senioren.

De vereniging heeft een zeer actieve evenementen kalender, met als jaarlijks hoogtepunt het “Larsheim Open Toernooi” dat sinds 1978 wordt gehouden. Tennis is een levendige sport in de regio en Larsheim is dan ook wat ledenaantal betreft een van de grootste sportverenigingen in Leersum. Larsheim heeft zeer goede kontakten met de Gemeente Utrechtse Heuvelrug en met de andere sportverenigingen via Heuvelrug Sport Initiatief (HSI) en Leersums Sport Overleg (LSO) 

Volgens de statuten heeft de vereniging formeel als doel: “Het doen beoefenen en bevorderen van de tennissport”. Het beleid van de vereniging dat hieruit is afgeleid is er op gericht het sociale karakter, de sportieve prestaties, de kwaliteit van het park en onze financiële onafhankelijkheid te waarborgen. De jeugd speelt binnen de vereniging een belangrijke rol, zij hebben immers de toekomst. Wij hechten daarbij niet alleen aan de sportieve prestaties van de jeugd, maar ook aan onze sociale verantwoordelijkheid in deze.