Contact      Login Leden

 
 

Tennisles

De tennisles voor de jeugd wordt eveneens gegeven door onze tennisschool LRT.
Er wordt les gegeven in verschillende groepen van meestal 4 of 6 kinderen per groep. Onze vaste trainer Joep Laurs heeft veel ervaring en vooral met het geven van tennistraining aan jonge kinderen, maar zeker ook aan de opgroeiende jeugd.

Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen. Wie weet, levert het Larsheim ook een aantal talenten op. Met Tenniskids biedt LRT jeugdspelers vanaf 6 jaar leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden we jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen! In alle kleuren wordt geprobeerd het hele spel aan te leren van de service tot de volley en natuurlijk de forehands en backhands. Het uiteindelijke doel is om de kinderen in elke kleur het volledige spel te laten beheersen zodat ze bij een overstap naar een volgende kleur de basis in ieder geval bezitten.

Deze indeling op kleur wordt ook behalve in de trainingen ook in de competitie gehanteerd. Larsheim gebruikt de indeling ook zoveel mogelijk bij andere activiteiten en toernooitjes. De kleuren en de leeftijden zijn als volgt onder te verdelen, onder de tabel de bijbehorende velden per kleur.

Tenniskids Rood:
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.

Tenniskids Oranje:
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Tenniskids Groen:
Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Meer informatie over de lesmogelijkheden vindt u hier of bij onze trainer Joep Laurs (06-21206472)