Contact      Login Leden

 
 

Competitie

Nieuw opgezet door de KNLTB is de World Tour. Dit is een competitievorm die aansluit bij het Tenniskids idee en maakt het voor kinderen mogelijk om wedstrijdjes te spelen. Het is natuurlijk hartstikke leuk om samen met andere kinderen van de club wedstrijdjes te spelen tegen kinderen van andere clubs.
De competitie is enorm laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. De trainers vinden het belangrijk dat de kinderen ook buiten de training om naar de baan komen en zich ontwikkelen en daar is de World Tour ideaal voor. 

Zowel voor de beginnende tennisjeugd als voor de ervaren jeugdleden is er de mogelijkheid om competitie te spelen: in het voorjaar (april/mei) en najaar (september/oktober) in teamverband wekelijks wedstrijden spelen tegen andere verenigingen.

Er zijn 4 niveaus:

Rood (Tenniskids Worldtour; beginnende jeugd van 6 tot 10 jaar):
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.

Oranje (Tenniskids Worldtour; jeugd van 8 tot 11 jaar die al 1 of enkele jaren tennissen):
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen (jeugd van 9 tot 12 jaar met ervaring)
Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Voor actuele informatie (planning, uitslagen, standen etc.) klik hier !

Geel (KNLTB)
De jeugdcompetitie die regionaal wordt gespeeld in allerlei klassen voor de ervaren jeugd van 12 t/m 17 jaar. De officiële wedstrijdtelling wordt gehanteerd; in teams van 4 jongens, meisjes of gemengde samenstelling worden veelal 4 singels en 2 dubbels gespeeld per wedstrijddag.

Sinds 2017 wordt alle jeugdcompetitie op zondagen gespeeld.